Exportul şi proiectele locale au generat creşteri de 80% pentru antreprenorii români din energie

Autor: Roxana Petrescu 18.06.2018

O serie de proiecte energetice, precum centrala pe gaze de la Iernut pe care o face Romgaz, împreună cu contractele câştigate pe pieţele externe, au generat creşteri record pentru businessurile antreprenoriale din sectorul energetic.

Printre companiile care au bene­ficiat de creştere se numără Holdingul Electrogrup Infrastructure, care cu­prinde Electrogrup, Direct One, Netcity Telecom, Nova Power & Gas şi WESEE.

Potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe, Electrogrup a înregistrat anul trecut o creştere cu aproape 80% faţă de 2016, la 56 de milioane de euro. Holdingul susţine că a generat o cifră de afaceri de 107,5 milioane de euro, în creştere cu 39%.

Romelectro, unul dintre cei mai mari contractori de proiecte ener­getice din România a terminat anul trecut cu un business de 409 milioane lei, cu aproape 82% mai mare faţă de anul precedent.

Printre contractele de pe pieţele externe, Romelectro a lucrat anul tre­cut la un bloc de 1.200 MW la o termocentrală pe gaze din Egipt. în plus, Romelectro este implicat şi în proiectul centralei pe gaze de la Iernut, cea mai mare investiţie a sta­tului român în producţia de energie din ultimii 10 ani.