Anunţ de la ANRE: Enel devine Furnizor de Ultimă Instanţă opţional în Moldova, Oltenia, Muntenia şi Transilvania. Ce trebuie să ştie consumatorii

Autori: Dan Straut , Mediafax 20.06.2018

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat miercuri, în premieră, desemnarea Enel Energie Muntenia în calitate de Furnizor de Ultimă Instanţă opţional (FUI opţional) pentru zonele de reţea Moldova, Oltenia, Muntenia Nord, Transilvania Nord şi Transilvania Sud.

„Desemnarea Enel Energie Muntenia SA va conduce la creşterea numărului de opţiuni pe care un client beneficiar de serviciu universal le va avea la încheierea contractului de furnizare, pentru locurile de consum amplasate în cele 5 zone de reţea menţionate”, arată un comunicat al ANRE.

În calitatea sa de FUI opţional, „compania va avea obligaţia să asigure furnizarea energiei electrice în regim de serviciu universal, în aceleaşi condiţii de siguranţă şi calitate ca şi FUI obligat şi la un preţ mai mic cu 0,3% faţă de cel al furnizorului obligat pentru zona de reţea respectivă”, precizează ANRE.

În prezent, toţi clienţii casnici au dreptul să îşi schimbe furnizorul de energie electrică şi să încheie contracte de furnizare ȋn regim concurenţial.

Urmărind linkul http://www.anre.ro/ro/info-consumatori/comparator-de-tarife, clienţii finali casnici au posibilitatea accesării directe a comparatorului de preţ pentru ofertele de furnizare a energiei electrice în care furnizorii concurenţiali îşi încarcă datele referitoare la ofertele practicate, având astfel posibilitatea să facă o comparaţie între preţurile din ofertele furnizorilor concurenţiali şi tarifele aplicate de furnizorii de ultimă instanţă obligaţi.