Cum pot câştiga mai mulţi bani şoferii Uber? Compania intră „în rândul lumii” şi încurajează şoferii să treacă spre maşini electrice

Autor: Alexandra Cepăreanu 20.06.2018

Şoferii Uber care folosesc autovehicule electrice pot primi mai mulţi bani, în urma unui proiect pilot prin care compania încearcă stimularea circulaţiei maşinilor electrice, potrivit TheVerge.

Compania americană a anunţat marţi implementarea programului pilot, pe o durată de un an, prin care oferă stimulente şoferilor cu scopul de a atinge cinci milioane de călătorii cu maşinile electrice, în următoarele 12 luni.

 „Observăm şi noi ce este evident", a declarat Adam Gromis, şeful sustenabilităţii în cadrul Uber, pentru Los Angeles Times. El a spus că, pe măsură ce oraşele se îndreaptă către un transport durabil, companii precum Uber trebuie să-şi sporească „prietenia cu mediul”.

De asemena, Uber adaugă caracteristici noi aplicaţiei sale pentru şoferii care folosesc în mod special aceste tipuri de vehicule. Compania este în parteneriat cu organizaţii nonprofit şi cu Universitatea Davis din California (UC-Davis) pentru a descoperi noi modalităţi de a încuraja şoferii Uber şi guvernele locale să adopte motoarele electrice.

„Până când nu vom putea oferi o formă mai eficientă de mobilitate, vom oferi o soluţie bună de care oraşele au nevoie. De asta am încorporat şi bicicletele. De aceea lucrăm cu tranzitul. De aceea ne-am concentrat pe electrificare".

Compania are în plan să implementeze proiectul de susţinere pentru motoarele electrice în şapte oraşe precum Austin, Los Angeles, Montreal, Sacramento, San Diego, San Francisco şi Seattle. Măsurile de stimulare pentru şoferii care trec la EV vor varia de la oraş la oraş.

În Sacramento, de exemplu, Utilitatea Publică Locală, SMUD, oferă suma de 1,25 de dolari per călătorie finalizată într-un vehicul cu emisii zero, pe care Uber o va rotunji până la 1,50 de dolari. Şoferii vor primi, de asemenea, acces la încărcarea gratuită a vehiculelor prin intermediul reţelei SMUD de încărcare rapidă. Plug-in-ul vehiculelor electrice hibride (PHEV) şi a vehiculelor cu baterie electrică (BEV), care efectuează trasee în afara zonei de acoperire a utilităţilor vor primi încă 1,50 dolari ca stimulent de călătorie, de la Uber.

În Sandiego şi San Francisco, Uber intenţionează să plătească şoferilor de vehicule PHEV şi BEV un dolar pentru fiecare călătorie. De asemenea, staţiile de încărcare EV vor fi instalate în următoarele săptămâni la Uber-ul din San Diego Greenlight Hub. În LA, şoferii nu vor primi niciun fel de avantaje financiare pentru călătoriile cu EV, dar Uber intenţionează să ofere asistenţă educaţională.

În Pittsburgh, Uber va oferi un dolar per călătoriile cu maşinile electrice BEV şi PHEV. În plus, Ubers este în discuţii cu compania Duquesne Light pentru a extinde infrastructura de încărcare de mare viteză din oraş, pentru că în prezent, aceasta reprezintă o problemă majoră. Uber are un buget de 5.000 de dolari pentru a acoperi stimulentele şoferilor din Pittsburgh în 2018, a declarat un purtător de cuvânt.

În 2017, au fost efectuate aproximativ 4 milioane de călătorii de şoferii Uber în maşini electrice, în SUA şi Canada, potrivit companiei. Deci, ideea de a ajunge la 5 milioane de călătorii cu maşini electrice pare a fi la îndemână.