Un constructor arădean cu 360 de angajaţi a ridicat patru magazine Lidl în Marea Britanie

Autor: Laurentiu Cotu 21.06.2018

♦ P.A.B. România dezvoltă proiectele din străinătate prin intermediul punctelor de lucru din Anglia şi Germania.



Compania P.A.B. România, controlată de antrepre­no­rul Ion Sandu, fostul finanţator al clubului de fotbal UTA Arad, a construit patru magazine Lidl în Marea Britanie după ce pe piaţa locală arădenii au ridicat 36 de magazine pentru Dedeman.

Pe piaţa exernă, P.A.B. România a finalizat şi construc­ţia unei extensii pentru instalaţia de producţie a Rehau în Brake, un nou magazin Selgros în Oldenburg şi o extensie pen­tru magazinul Selgros din Berlin, potrivit site-ului companiei.

Compania P.A.B. România a realizat în 2017 o cifră de afaceri de 247,7 mil. lei (54,2 mil. euro) şi un profit net de 10,7 mil. lei (2,3 mil. euro), rezultate în scădere faţă de anul precedent, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a încheiat anul trecut cu un număr mediu de 364 de angajaţi.

Pe piaţa locală, P.A.B. România a finalizat anul trecut  construcţia centrului comercial Shopping City Râmnicu Vâlcea, un proiect de 40 mil. euro al investitorului sud-african NEPI Rockcastle. Mallul, inaugurat în luna decembrie 2017, are o suprafaţă închiriabilă de 27.900 de metri pătraţi, din care 14.000 mp pentru branduri de fashion, 10.000 mp pentru hipermarket şi servicii şi 3.000 mp pentru zona de restaurante şi divertisment.

Arădenii au construit şi structura primei clădiri din proiectul The Office, dezvoltat la Cluj-Napoca de fondul de investiţii New Europe Property Investments (NEPI) şi de antreprenorul Ovidiu Şandor, proiect cu o suprafaţă totală închiriabilă de 59.000 de metri pătraţi şi cu o capacitate de peste 5.000 de oameni.