Ministrul Agriculturii, Petre Daea: Recoltarea în 2018 a început mai devreme ca niciodată. Produsele româneşti se văd în magazine

Autor: Răzvan Botea 21.06.2018

Chiar dacă, din cauza vremii, campania agricolă din 2018 a demarat cu un handicap în ceea ce priveşte semănatul, acum suntem în situaţia în care recoltarea a început mai devreme ca niciodată, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, în cadrul conferinţei Mediafax Fermierii României 2018.

„La orz au fost semănate 262.810 hectare şi până acum s-a recoltat 71%, la orzoaica de toamnă s-au semănat 156.138 de hectare şi s-au recoltat 58.000 de hectare, ceea ce înseamnă 68,1%, iar la rapiţă au fost semănate 654.048 hectare din care s-au recoltat doar 12,8%, pentru că, din nefericire, am început acest an cu sincopa aceea la semănat. Azi suntem în plină recoltare, şi ştim cu toţii ce au însemnat capriciile vremii de astă-primăvară. Eu am experienţă îndelungată în câmp şi vă spun că niciodată nu am intrat la recoltat aşa de devreme ”, a declarat ministrul Agriculturii, în cadrul evenimentului.

Se observa la jumătatea acestei luni faptul că exista producţie agricolă şi în magazine lipseau produsele româneşti, însă acest lucru s-a schimbat: „Lucrul acesta am fost să-l verific acum, azi-dimineaţă, şi am fost plăcut surprins să găsesc rafturile pline de produse româneşti”, susţine Daea.