Lovitură de teatru: Nevasta premierului israelian Benjamin Netanyahu, cu care s-au întâlnit Dragnea şi Dăncilă la Israel, este acuzată de utilizarea frauduloasă a banilor publici, iar procurorul general îl suspectează şi pe prim-ministru

Autor: Alex Ciutacu 21.06.2018

Nevasta premierului israelian benjamin Netanyahu a fost acuzată de utilizarea frauduloasă a banilor publici şi aduce mai multe probleme legale familiei, în contextul în care procurorul general îl suspectează şi pe prim-ministru de corupţie, potrivit Bloomberg.

Sara Netanyahu a fost acuzată că ar fi folosit 100.000 de dolari din banii statului pentru a-şi plăti mesele scumpe între septembrie 2010 şi martie 2013. Ea a negat aceste acuzaţii, iar prim-ministrul spune că familia sa este victima unei „vânătoare de vrăjitoare” politice din partea celor de stânga şi din partea jurnaliştilor care încearcă să dea jos guvernul său.

Într-un răspuns emis prin intermediul paginii de Facebook a premierului, avocaţii soţiei sale numesc acuzaţiile „absurde şi deluzorii”.

„Nu a fost nicio fraudă” sau orice altă infracţiune, transmit avocaţii. Sara Netanyahu „nu este într-o funcţie publică şi nu ştia procedurile”.

Problemele legale ale familiei Netanyahu au fost extrem de vehiculate în spaţiul public din Israel în ultimii trei ani, iar în cazul prim-ministrului, i-au afectat supravieţuirea politică. Procurorul General Avichai Mandelblit revizuieşte recomandările poliţiei în legătură cu o posibilă acuzare a premierului într-un caz în care acesta are legături cu o serie de cadouri scumpe pe care el şi nevasta lui le-au primit de la mai mulţi oameni de afaceri, printre care şi producătorul de la Hollywood, Arnon Milchan.