Nu că ar lua pe cineva prin surprindere: România nu a fost inclusă de agenţia MSCI pe lista pieţelor bursiere emergente

Autor: Dan Grigore Ivan 22.06.2018

Agenţia recunoaşte eforturile şi avansurile României la capitolul reglementărilor de piaţă, fluxului informaţional şi al tranzacţionării.

Agenţia MSCI a menţinut România în categoria de piaţă de frontieră, singurele schimbări operate de agenţie fiind promovarea Arabiei Saudite şi a Argentinei în rândul pieţelor emergente, în cazul celei din urmă, începând cu iunie 2019.

Rezultatul a fost de altfel anticipat şi de Adrian Tănase, CEO al bursei bucureştene, care a declarat în urmă cu câteva luni că nu se aşteaptă la o promovare din partea MSCI mai devreme de 2020. „Sunt doi furnizori de indici care se uită la noi pentru upgradare: FTSE şi MSCI. Ne aflăm mult mai aproape de a fi upgradaţi de unul dintre furnizori: FTSE. Şi există nişte şanse să fim upgradaţi de către acest furnizor de indici, însă cel mai important furnizor de indici pentru pieţele emergente este MSCI, iar aici nu văd că se va întâmpla acest lucru mai devreme de 2020, pentru că la MSCI nu suntem nici măcar pe watchlist pentru a fi upgrdaţi“, a spus Adrian Tănase în cadrul unui interviu susţinut în emisiunea „Întâlniri capitale“, la postul Radio România Bucureşti.