AVERTIZARE meteo şi vineri: Cod galben de ploi şi vijelii pentru mare parte din ţară

Ziarul Financiar 22.06.2018

Meteorologii au emis, vineri, cod galben de ploi şi vijelii pentru aproape toată ţara, unde vor fi înregistrate averse torenţiale, descărcări electrice, dar şi grindină, avertizarea fiind valabilă până la ora 23:00.

Agenţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, pentru ziua de vineri, cod galben de ploi pentru mare parte din ţară. Potrivit ANM, vor fi înregistrate averse torenţiale, vijelii, descărcări electrice şi izolat grindină în judeţele din Banat, Crişana şi Maramureş, apoi în Transilvania, Oltenia, cea mai mare parte a Moldovei şi în nordul Munteniei.

De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi frecvent 20-25 litri/mp şi pe arii restrânse 40-50 litri/mp.

În plus, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis un cod galben de inundaţii, valabil până sâmbătă la ora 10:00, atenţionarea fiind valabilă pentru judeţele Maramureş, Satu Mare, Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Sibiu, Covasna, Braşov, Suceava, Neamţ, Bacău, Vaslui, Iaşi, Vrancea şi Galaţi.