Nici la pensie românii nu vor avea autostradă peste munţi. Al patrulea eşec pentru Comarnic-Braşov

Autor: Alex Ciutacu 25.06.2018

Banca Mondială se arată mirată de decizia guvernului PSD de a renunţa la parteneriatul cu aceasta pentru construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov. Tatiana Proskuryakova, directorul de ţară al Băncii Mondiale pentru România şi Ungaria: „Vom discuta cu ei“.



Sprijinul de 35 de milioane de euro pe care Banca Mondială urma să îl acorde României în vederea consolidării unui mecanism de finanţare pentru proiectul Co­marnic-Braşov, nu va mai fi utilizat după ce Ministerul Transporturilor şi Ministerul Finanţelor Publice au renunţat la această variantă. Astfel se marchează al patrulea eşec al autostrăzii Comarnic-Braşov.

„Noi am aflat din presă că guvernul a renunţat la parteneriatul cu noi pentru acest proiect. Urmează să discutămm cu ei“, spune Tatiana Proskuryakova, directorul de ţară al Băncii Mondiale pentru Ro­mânia şi Ungaria.

Banca Mondială ar fi urmat să pună la dispoziţia României o finanţare de 35 mil. euro. Aceste fon­duri ar fi fost utilizate pentru construcţia unui mecanism de finanţare, prin care proiectul Comar­nic-Braşov să atragă mai repede fondurile europene.