Prima victimă a războiului comercial dintre Statele Unite şi Uniunea Europeană: Compania Harley-Davidson mută o parte a producţiei în afara SUA, din cauza creşterii taxelor vamale

Autor: Mihai Draghici 25.06.2018

Compania Harley-Davidson, vizată de măsuri de retorsiune ale Uniunii Europene ca reacţie la taxele vamale impuse de preşedintele american Donald Trump, a anunţat luni mutarea unor activităţi de producţie în afara Statelor Unite pentru a evita sancţiunile europene, relatează site-ul agenţiei Reuters. 

"Harley-Davidson consideră că suplimentarea costurilor de producţie, transpusă spre comercianţii direcţi, ar avea un impact imediat şi de durată asupra activităţilor de afaceri", a comunicat luni compania americană.

În acest context, compania Harley-Davidson a luat decizia de a creşte de la 43% la 50% ponderea producţiei care se desfăşoară în afara Statelor Unite.

Harley-Davidson se numără printre companiile vizate de măsurile adoptate de Uniunea Europeană ca reacţie la taxele vamale impuse de preşedintele SUA, Donald Trump, la importurile de oţel şi aluminiu.