E.ON şi-a vândut acţiunile deţinute la Uniper, cu 3,8 miliarde de euro, către Fortum Corporation

Autori: Bianca Ciocotisan , Mediafax 26.06.2018

E.ON şi-a vândut participaţia de 46,65% deţinută la Uniper SE, către Fortum Corporation - o companie energetică cu sediul în Finlanda, iar în urma tranzacţiei a încasat 3,8 miliarde de euro, precizează compania într-un comunicat transmis marţi.

„Toate condiţiile pentru finalizarea ofertei de preluare publică voluntară au fost întrunite, tranzacţia fiind realizată şi finalizată. Operaţiunea a fost aprobată de Comisia Europeană şi de Autoritatea Rusă Antimonopol. În total, E.ON a primit aproximativ 3,8 miliarde de euro în urma tranzacţiei pentru acţiunile pe care le mai deţinea în Uniper”, arată documentul.

„Vânzarea către Fortum a acţiunilor rămase în Uniper marchează sfârşitul unui capitol din istoria E.ON”, a precizat Johannes Teyssen, director executiv E.ON SE.

În septembrie 2017, Fortum şi E.ON au semnat un acord în baza căruia E.ON deţinea dreptul de a decide să scoată la licitaţie participaţia sa în Uniper pentru oferta de achiziţie publică voluntară a Fortum. „E.ON a decis, la începutul lunii ianuarie 2018, să scoată la licitaţie publică acţiunile sale”, arată comunicatul.

Compania a mai precizat că Uniper s-a desprins din E.ON în anul 2016 şi 53,35% din toate acţiunile Uniper au fost transferate direct către portofoliile acţionarilor E.ON.