Uber a câştigat în Londra o luptă istorică pentru industrie

Autor: Alex Ciutacu 27.06.2018

Curtea Magistraţilor au dat undă verde companiei Uber pentru a opera în capitala Marii Britanii pe o licenţă de 15 luni, potirvit CNN.

Compania a fost forţată să recurgă la Curtea Magistraţilor după ce Ministerul Transporturilor din Marea Britanie a refuzat să reînnoiască licenţa companiei în luna septembrie.

Autoritatea de transporturi a anunţat atunci că Uber nu este „potrivită”, menţionând mai multe îngrijorări cu privire la modul în care compania răspunde activităţilor criminale.

Decizia anunţată săptămâna aceasta este o victorie majoră pentru Dara Khosrowshahi, care a încercat în cele 10 luni de când conduce compania să prezinte Uber drept o companie umilă şi reformată.

„Suntem mulţumiţi cu decizia de astăzi”, transmite Uber într-o declaraţie. „Vom continua să lucrăm cu Transporturile pentru a le adresa o serie de probleme şi pentru a le câştiga încrederea”.

Khosrowshahi, care l-a înlocuit pe Travis Kalanick în poziţia de CEO după o serie de scandaluri, şi-a cerut scuze public pentru greşelile companiei din Londra şi le-a cerut autorităţilor să lucreze împreună pentru a repara lucrurile.

Uber are aproximativ 3,5 milioane de clienţi şi 45.000 de şoferi în Londra şi este una dintre cele mai efervescente pieţe pentru companie.