Anuarul de business al României. Cei mai mari jucători din economie, ediţia a treisprezecea

Autor: Dana Ciriperu 28.06.2018

Ziarul Financiar lansează astăzi a treisprezecea ediţie a anuarului „Cei mai mari jucători din economie“, o colecţie de business care analizează evoluţia a 80 de mari pieţe din economie în ultimii doi ani.

Şapte capitole, 700 de companii, peste 1.000 de chestionare trimise. 350 de miliarde de euro cifră de afaceri totală. Topurile greilor din petrol, energie, construcţii, siderurgie, industrie auto, bunuri de larg consum, agrobusiness, IT&C, servicii financiare, servicii profesionale. Imaginea evoluţiei celor mai mari companii din România în perioada 2016-2017 într-un catalog de 100 de pagini.

2017 este pentru companiile din România un an pe care nu-l vor uita prea curând. La fel ca 2008. Se încheie astfel un deceniu de zbucium pentru economia locală, pornit cu rezultatele record din 2008, urmat de anii de recesiune care şi-au pus amprenta asupra businessului, pentru ca, la final, România să încheie anul 2017 cu o creştere economică de 7%, printre cele mai mari din Europa.

Anuarul de business al României a surprins în fiecare an transformările din economia locală, de la schimbările de lideri, la marile tranzacţii şi până la ieşiri fulgerătoare din business.