AFI a cumpărat un teren de 4 hectare lângă mallul AFI Cotroceni cu 23 mil. euro pentru extindere

Autor: Alina-Elena Vasiliu 28.06.2018

Dezvoltatorul imobiliar israelian AFI Europe, care are în Bucureşti centrul comercial AFI Cotroceni, a cumpărat un teren de 43.000 de metri pătraţi în apropierea ansamblului de birouri AFI Park şi a mallului. Valoarea tranzacţiei este de 23 de milioane de euro.

Potrivit datelor ZF, AFI Europe a cumpărat terenul de la omul de afaceri Andrei Siminel, directorul general al New Century Holdings (NCH), care administrează fondul de investiţii Broadhurst Investment. 

„Achiziţia ne va permite să ne dezvoltăm proiectele din Bucureşti, parte din demersurile noastre de a ne extinde operaţiunile pe piaţa de clădiri de birouri, de retail şi rezidenţială. Primul pas post-achiziţie va consta în identificarea celei mai bune utilizări a terenului, pe care putem construi până la 100.000 de metri pătraţi”, a spus Doron Klein, CEO AFI Europe Romania.

În această tranzacţie, AFI Europe Romania a fost reprezentată de Bianca Stamatoiu şi de casa de avocatură NNDKP în procesul de achiziţie a acestui teren de la IMS Park Development.

Din portofoliul israelienilor pe piaţa locală fac parte mallul AFI Cotroceni din Bucureşti, mallul AFI Ploieşti şi cinci clădiri de birouri de lângă AFI Cotroceni, dezvoltate sub numele de AFI Park.

În prezent, AFI Europe are trei proiecte în diferite stadii de dezvoltare – proiectul mixt AFI Braşov (care include birouri şi mall), proiectul de birouri AFI Tech Park din Bucureşti şi ansamblul rezidenţial AFI City, cu 200 de apartamente, din Bucureştii Noi.