Ed Sheeran este dat în judecată pentru despăgubiri de 100 de milioane de dolari. Marvin Gaye susţine că artistul britanic i-a furat o melodie

Autor: Alex Ciutacu 29.06.2018

Ed Sheeran se confruntă cu un proces de 100 de milioane de dolari în care este acuzat că ar fi copiat hit-ul din 1973 a lui Marvin Gaye – „Let`s Get It On” – atunci când a compus melodia „Thinking Out Loud” în 2014, potrivit Business Insider.

Procesul a fost intentat de Structured Asset Sales, o companie care deţine o treime din drepturile de autor ale melodiei „Let`s Get It On”.

„Potrivit cererii de judecată, melodia lui Sheran are acelaşi ritm, aceeaşi armonie, tobe, linie de bas, tempo, sincope precum „Let`s Get it On” scrie TMZ.

Sheeran a mai fost dat în judecată în 2016 pentru aceeaşi melodie. Familia lui Ed Townsend, unul dintre oamenii care au scris hitul lui Gaye, l-a dat în judecată pe Sheeran, susţinând că „Thinking Out Loud” are aceeaşi linie melodică şi aceeaşi armonie cu piesa lui Gaye.

În 2016 Sheeran a susţinut că sunt multe puncte comune între cele două, însă anumite elemente sunt domeniu public şi nu pot fi protejate prin drepturi de autor.

„Thinking Out Loud” a urcat pe locul 2 în topul Billboard Hot 100 în 2014 şi a fost clasificată drept „diamant” de RIAA pentru că melodia a fost vândută de 10 milioane de ori pe platformele de streaming.