CEO al fondului de investiţii care a preluat Piraeus Bank, miliardarul J. Christopher Flowers: Ne vom uni forţele pentru a deveni un jucător activ pe piaţa bancară din România

Autor: Anelis Baciu 02.07.2018
Banca va continua să lucreze cu toate segmentele de clienţi şi se va dezvolta astfel încât să devină o instituţie bancară românească „independentă şi relevantă“, potrivit declaraţiilor noilor proprietari.

Fondul de investiţii american J.C. Flowers & Co., care a primit toate aprobările necesare pentru preluarea Piraeus Bank România, in­tenţionează să fie un jucător activ pe piaţa ban­cară locală, să opereze pe toate seg­mentele de clienţi şi să îmbunătăţească pro­dusele din portofoliu, a declarat J. Chris­to­pher Flowers, CEO al fondului care îi poată numele. „Piraeus Bank România are un business solid şi o echipă puternică, graţie apartenenţei de până acum la unul dintre cele mai impor­tante grupuri bancare din Europa. Împreună cu Piraeus Bank România ne vom uni forţele pentru deveni un jucător activ pe piaţa ban­cară din România şi pentru a îmbunătăţi pro­dusele oferite clienţilor de aici“, a spus J. Christopher Flowers. Procesul de preluare a Piraeus Bank s-a încheiat săptămâna trecută, după ce americanii au primit avizul favorabil din partea BNR. Finalizarea tranzacţiei a durat aproximativ 6 luni.