Un nou pericol se ridică din inima Europei: Ministrul italian de Interne vrea să unească partidele naţionaliste din Europa. ”Pentru a câştiga a trebuit să unim Italia, acum va trebui să unim întreaga Europă”

Autori: Teodora Marinescu , Mediafax 02.07.2018

Noul ministru de Interne al Italiei şi lider al formaţiunii politice de extremă-dreapta Liga, Matteo Salvini, a declarat că vrea să creeze o reţea a tuturor partidelor naţionaliste din Europa, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

Salvini, în vârstă de 45 de ani, a declarat că "Liga Ligilor Europene" va reuni toate "mişcările libere şi suverane care vor să îţi apere cetăţenii şi frontierele".

Ideea a fost exprimată în cadrul unui discurs susţinut la Pontida, o localitate aflată în regiunea Lombardia, unde sute de susţinători ai Ligii se strâng în fiecare an pentru a participa la manifestaţii.

"Pentru a câştiga a trebuit să unim Italia, acum va trebui să unim întreaga Europa", a declarat Matteo Salvini.

Salvini, care este de asemenea şi viceprim-ministru, a adăugat că Liga, cunoscută anterior drept Liga Nordului, un partid secesionist înfiinţat în 1991, va rămâne la guvernare pentru "următorii 30 de ani".

Acesta a mai afirmat că alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc în 2019, vor reprezenta un referendum pentru o "Europa fără frontiere şi Europa care îşi protejează cetăţenii".

Declaraţiile lui Salvini au fost făcute la două luni după ce acesta a participat la o reuniune a liderilor partidelor europene de extremă-dreapta, care a fost prezidată de Marine Le Pen, liderul partidului francez Frontul Naţional. La reuniune au participat şi Geert Wilders, liderul formaţiunii politice olandeze Partidul pentru Libertate şi Harald Vilimsky, liderul Partidului Libertăţii din Austria. Le Pen a avertizat că o majoritate de extremă-dreapta ar putea "schimba Europa".

Salvini a afirmat că politica Guvernului privind imigranţii şi negocierile cu Uniunea Europeană au îndeplinit mai multe lucruri decât au reuşit predecesorii săi în ultimii şase ani.

"Fericirea cetăţenilor este pre primul loc", a declarat Salvini.

Noul guvern al Italiei a fost criticat recent, după ce a refuzat să permită unei ambarcaţiuni cu peste 600 de imigranţi la bord să acosteze într-un distre porturile statului italian.