Vard Holdings a încheiat un contract pentru o navă de expediţie pentru Hapag-Lloyd Cruises. Coca navei va fi construită în România

Autor: Mirabela Tiron 04.07.2018

Vard Holdings Limited, unul dintre principalii constructori de nave la nivel mondial, a câştigat un nou contract pentru proiectarea şi construirea unei nave de expediţie de lux pentru compania germană Hapag-Lloyd Cruises. Coca va fi construită de Vard în România. Constructorul are un şantier naval în Tulcea şi unul la Brăila, însă oficialii companiei nu au precizat pe care şantier se va construi coca navei.

Noua navă de expediţie va face parte din seria Hapag-Lloyd Cruises HANSEATIC, împreună cu cele două nave pe care Vard le are deja în construcţie pentru compania din Germania. Dezvoltate de Vard în colaborare cu Hapag-Lloyd Cruises, navele sunt special concepute pentru croaziere în regiuni polare din zona Arctică şi din Antarctica, precum şi pentru operaţiuni în ape calde, pe Amazon.

"În prezent, avem două nave în construcţie care urmează să fie livrate către Hapag-Lloyd Cruises în 2019 şi este o onoare pentru noi să primim acest nou contract pentru nava destinată expediţiilor de lux", potriivt lui Roy Reite, CEO şi director executiv Vard.