Liviu Dragnea, reacţie dură la criticile PG şi DNA: Parlamentul este ameninţat să voteze într-un fel sau altul

Autori: Gabriel Pecheanu , Mediafax 04.07.2018

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, ca reacţie la criticile procurorilor PG şi DNA, că ”Parlamentul României este ameninţat din toate părţile, este presat din toate părţile să voteze într-un fel sau altul sau să nu voteze într-un fel sau altul”

”Până la urmă, noi suntem în situaţia în care Parlamentul României este ameninţat din toate părţile, este presat din toate părţile să voteze într-un fel sau altul sau să nu voteze într-un fel sau altul. Când Parlamentul sau altcineva a făcut presiuni asupra altei instituţii să nu adopte o decizie într-un fel sau altul?”, a afirmat Liviu Dragnea.

El a fost întrebat cum răspunde criticilor venite din partea procurorilor Parchetului General şi DNA.

”E momentul să răspund şi la aceste critici, numai că vreau să le citesc cu atenţie. Parlamentul are nişte atribuţii foarte serioase în arhitectura statului român, anume atributul fundamental al legiferării. Aceste amendamente care au fost aprobate, după ce se aprobă aici trec prin filtrul constituţional, o să treacă sigur şi prin trimiterea la Parlament, o să se mai analizeze încă o dată”, a adăugat liderul PSD.

DNA a criticat propunerea privind abuzul în serviciu, precizând că adoptarea ar avea ca efect dezincriminarea unor categorii largi de fapte care sunt în prezent sancţionate de legea penală, consecinţa fiind că procurorii vor fi obligaţi să închidă numeroase dosare ca urmare a prescripţiei.

Textul final privind abuzul în serviciu "restrânge nepermis de mult domeniul de aplicabilitate al infracţiunii" şi încalcă dispoziţiile Convenţiei Naţiunilor Unite împotriva corupţiei, adoptată la New York pe 31 octombrie 2003, a anunţat Parchetul General.