Şeful Dunca Expediţii: Avem 600 de angajaţi. Nu ne mai permitem să renunţăm la niciun om

Autor: Mirabela Tiron 05.07.2018

Dunca Expediţii, una dintre cele mai mari companii de transport marfă de pe piaţa locală, la care fa­milia Dunca deţine pachetul majoritar de acţiuni, a continuat in­vestiţiile în re­în­no­irea flotei auto în prima ju­mătate din acest an, deşi cifra de afaceri a transportatorului a stagnat, potrivit lui Romeo Dunca, şeful com­­paniei şi unul din­tre acţionari.

„Mai avem nevoie de oameni pe maşini, dar problema este fuga forţei de muncă în străinătate. În total avem 600 de an­gajaţi. Nu ne mai permitem să re­nun­ţăm la niciun om, indiferent că întârzie sau ce face, în situaţia actuală s-a schimbat lista de criterii şi de valori“, a spus Romeo Dunca pentru ZF.

Datele oficiale de la Ministerul de Finanţe arată că Dunca Expediţii a finalizat anul trecut cu afaceri de aproa­pe 163 mil. lei, faţă de 159 mil. lei în 2016 şi un profit net de 1,3 mil. lei faţă de 3 mil. lei în 2016, arată datele de la Finanţe.

Numărul de angajaţi a crescut anul trecut la 609, faţă de 576 anul an­terior, arată aceeaşi sursă.

„Încercăm să ne men­ţi­nem pe linia de plutire, suntem împovăraţi de cei care ne conduc. Este ca şi cum într-un coteţ o găină încearcă să facă un ou, iar alte o sută aşteaptă să îl fure.“

Dunca Expediţii operează pe piaţă cu o flotă de 400 de camioane de marfă.