Companiile din construcţii îşi încearcă norocul în mediul rural pentru a găsi muncitori: Oamenii de la sate sunt mai serioşi

Autor: Alina-Elena Vasiliu 06.07.2018

Proprietarul unei firme de construcţii din Capitală, care a lucrat la blocurile dezvoltatorului Pedro Company: „Am primit telefoane şi de la oameni din Bucureşti care spuneau că sunt interesaţi, dar nu a venit niciunul la interviu. Oamenii de la sate sunt mai serioşi”.



Companiile din domeniul construc­ţiilor, confruntate cu o criză acută de muncitori care să presteze servicii pe şantiere, se orientează către potenţialul din mediul rural pentru a recruta angajaţi. Ionuţ Mîrşanu, proprietarul companiei Mic Dinamic Creativ Construct din Bucureşti, înfiinţate în luna februarie a acestui an, a distribuit afişe cu anunţuri de angajare în mediul rural din judeţele Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa şi Argeş, în speranţa că va atrage oamenii dornici să lucreze. „Pusesem anunţuri pe site-uri de recrutare, am primit telefoane de la mai mulţi oameni din Bucureşti care spuneau că sunt interesaţi, dar nu a venit niciunul la interviu. De câteva zile, de când am pus anunţuri în satele din judeţele de pe lângă Bucureşti, m-au contactat 7-8 oameni şi deja am angajat doi din Teleorman. În mediul rural se găsesc oameni mult mai repede decât în oraşe”, spune Ionuţ Mîrşanu.