Secretele programului zilnic al lui Vladimir Putin. ”Liderul de la Kremlin este o pasăre de noapte

Autor: Răzvan Botea 13.07.2018

Vladimir Putin este „o pasăre de noapte”. În timp ce în presă acesta este 24 de ore din 24, Putin lucreză în mare parte noaptea, potrivit unui profil publicat de jurnalistul Ben Judah, care şi-a petrecut trei ani din viaţă studiind obiceiurile liderului rus pentru cartea sa, scrie Business Insider.

După ce se trezeşte târziu, undeva în jurul orelor 10-11, Putin de obicei ia micul dejun undeva în jurul prânzului. Acesta serveşte la micul dejun în mod uzual o omletă mare, sau fulgi de ovăz cu ouă de prepeliţă şi brânză. În cartea sa despre Putin, scriitorul Steven Lee Myers adaugă că preşedintele Rusie bea la micul dejun un suc de sfeclă şi hrean.

Micul dejun al lui Vladimir Putin este format din ingrediente furnizate regulat direct din fermele deţinute de Biserica Ortodoxă din Rusia, condusă de Patriarhul Kirill, potrivit Newsweek.

După ce-şi bea cafeaua care urmează micului dejun, Putin se lansează într-o partidă de înot de o oră sau două, după care de obicei urmează câteva exerciţii fizice care implică ridicări de greutăţi. În mare parte, rutina de dimineaţa a lui Putin este caracterizată de solitudine. Myers scrie că „cel mai apropiat companion al lui Putin pare să fie labradorul său negru, Koni, care aşteaptă lângă bazin ca liderul rus să-şi termine turele”.

Până la momentul în care Putin îşi termină siesta de „dimineaţă”, este deja după-amiază. Acesta este momentul în care liderul de la Kremlin se aşează la birou şi începe să-şi citească informările.