Din culisele unei prietenii de 27 de ani între al doilea şi al patrulea cei mai bogaţi oameni de pe planetă: Warren Bufett şi Bill Gates nu au vrut să se întâlneaască în trecut, dar acum se au pe apelare rapidă

Autor: Răzvan Botea 15.07.2018

Warren Buffett şi Bill Gates sunt cei mai buni prieteni de 27 de ani. Aceştia au fost parteneri în proiecte politice şi filantropice, s-au mentorat unul pe celălalt şi au râs împreună, scrie Business Insider.

Prietenia acestora datează din 5 iulie, 1991. Mama lui Gates, Mary, a invitat-o pe Meg Greenfield, un editor al cotidianului Washington Post, la ea acasă, iar aceasta a venit cu prietenul ei, Warren Buffett.

Mary Gates a insistat ca fiul său să participe la întâlnire, în ciuda faptului că acesta nu a dorit să-şi ia o zi liberă de la serviciu. Motivul pentru care a venit Bill până la urmă a fost că Greenfield a mai adus un publisher al cotidianului şi Gates era interesat de istoria ziarului.

Nici Buffet nu a vrut neapărat să se întâlnească cu Gates: „Cât timp trebuie să stau ca sa nu fiu nepoliticos?”, întreba acesta.

Spre surprinderea amândurora, aceştia s-au înţeles foarte bine. Gates îşi aminteşte că a fost impresionat de întrebările primite de la Buffett. La scurt timp după această întâlnire, Gates l-a rugat pe Buffet să-i recomande cărţi, iar Buffett i-a împrumutat câteva cărţi din colecţia sa.

Gates spune că a învăţat de la Buffet cum să-şi prioritizeze activităţile. În 2010, Warren Buffett, Bill Gates şi soţia acestuia din urmă fondează The Giving Pledge, proiect în cadrul căruia s-au înscris mai mulţi miliardari care au promis să-şi doneze mai mult de jumătate din avere pentru scopuri caritabile.

În 2017 Buffett a donat 2,42 miliarde de dolari. Aceştia au colaborat şi la proiecte sociale, cum ar fi cel din 2014 când New York Times a publicat un studiu al acestora cu privire la o reformă a imigraţiei.

Gates spune că număruld e telefon al lui Buffet este unul din cele două pe care acesta le are pe apelare rapidă.

Prietenia acestora a avut un impact profund asupra amândurora. Gates a spus că Buffet l-a ajutat pe el şi pe soţia sa să înveţe mai mult şi să râdă mai mult.