Compania în care dacă ai fi investit 1.000 de dolari ”când trebuia”, acum ai fi avut 8 mil. de dolari

Autor: Alex Ciutacu 11.07.2018

Primii investitori în unele dintre cele mai mari companii din lume, precum Apple, Facebook, Amazon, Walmart sau Netflix, au cumulat sume impresionante în urma evoluţiilor peste aşteptări din ultimii ani, potrivit Business Insider.

Publicaţia a analizat evoluţia preţurilor acţiunilor acestor companii, pe baza datelor oferite de Yahoo Finance, şi a descoperit cum ar fi evoluat o investiţie iniţială de 1.000 de dolari.

Pentru companiile care au lansat IPO-ul sau care au fost fondate după 1980, a fost folosit IPO-ul drept punct de start, iar pentru companiile mai vechi, tot valoare din anii 80 a fost punctul de plecare.

În cazul Apple, o investiţie de 1.000 de dolari în decembrie 1980 ar fi ajuns astăzi la 8 mlioane de dolari, fiind una dintre cele mai performante acţiuni de pe bursă.

Acţiunile Apple valorau miercuri, la ora 16.00, înainte de deschiderea bursei americane, 190,35 de dolari pe Nasdaq, la o capitalizare de piaţă de 936,7 miliarde de dolari.

Recent, zvonurile potrivit cărora Apple va renunţa la viitoare modele scumpe de iPhone, precum iPhone SE 2, au fost confirmate de surse anonime citate de Forbes.