Klaus Iohannis: E îngrijorătoare atitudinea lui Dragnea. Şi-a luat o pălărie prea mare

Autori: Petriana Condrut , Mediafax 12.07.2018

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, că nu l-a ascultat pe Liviu Dragnea, dar a citit câteva ştiri şi consideră îngrijorătoare atitudinea preşedintelui PSD, care "şi-a luat o pălărie prea mare şi evident că nu face faţă". Dragnea l-a acuzat că este implicat în condamnarea sa.

"Nu sunt implicat (n.r.: în condamnarea lui Liviu Dragnea) şi apucături dictatoriale nu am avut niciodată, nici nu-mi propun să am. Nu l-am ascultat, nici nu cred că v-aţi aşteptat, dar am citit anumite ştiri. E îngrijorător. Este mai mult decât evident că omul şi-a luat o pălărie prea mare. Nu face faţă. Cu această pălărie prea mare a terminat cu argumentele politice. Dar este îngrijorătoare această atitudine inadecvată, fiindcă acest om conduce un partid, prin interpuşi Guvernul şi Parlamentul", a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă se teme de suspendare, Iohannis a catalogat drept "obsesie".

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, îl acuză pe şeful statului, Klaus Iohannis, că este implicat direct în condamnarea sa, susţinând că un ofiţer dintr-un serviciu secret i-a spus că "am rezolvat un judecător, lucrărm în continuare".

"Foarte multe vorbe pe care le-a auzit că sunt zvonuri iniţial, dar punând cap la cap informaţii, ziceri, nu mai pot să cred că sunt zvonuri. Moţiunea. Vă spun ce vorbea Raluca Turcan şi Ludovic Orban, vorbind cu oameni din PNL şi alte partide. S-a spus că Raluca Turcan i-a promis că dacă aranjează condamnarea mea, ea garanteaza ca dă guvernul jos a doua zi. Condamnarea s-a rezolvat, guvernul nu a picat", a spus Liviu Dragnea, la Antena 3.

Întrebat dacă este de părere că preşedintele este în spatele condamnării sale, Dragnea a spus: "Da, este părerea mea. Este a doua condamnare fără probe şi total nevinovat. Primeam avertizări, ai grijă cu legea offshore, cu minting, pentru că deranjezi şi va influenţa decizia judecătorilor, că sunt presiuni pe judecători. E un ofiţer care mi-a zis că <<am rezolvat un judecător, lucrăm în continuare>>. Nu îi dau numele, e militar, dacă ţine la onoare şi nu vrea să stea cu piatra pe inimă să spună, că mâine i se poate întâmpla lui. Ofiţer din serviciile secrete", a mai spus liderul PSD.