Hidroelectrica: Incendiul de la Porţile de Fier a fost stins şi nu a avut urmări semnificative

Autori: Dan Straut , Mediafax 12.07.2018

Incendiul izbucnit joi după-amiaza la hidrocentrala Porţile de Fier a fost stins în mai puţin de oră şi nu a avut urmări semnificative, arată un comunicat al Hidroelectrica, administratorul centralei.

„Astăzi, 12 Iulie, în jurul orelor 16.40 s-a produs un incendiu în zona transformatorului aferent Hidroagregatului 4, amplasat pe platforma exterioară a Hidrocentralei Porţiel de Fier I. Avaria a apărut la o oală de înaltă tensiune prin care se realizează legătura transformatorului cu cablul de evacuare a energiei, de 220kV”, arată Hidroelectrica.

Au fost alertate echipajele ISU din zona Drobeta Turnu-Severin, care împreună cu personalul de exploatare al Hidroelectrica au acţionat cu promptitudine pentru limitarea efectelor avariei.

„Preventiv, au fost oprite grupurile 3 şi 5 ale Centralei Hidroelectrice (CHE) Porţile de Fier, pentru a se crea condiţii de intervenţie”, se menţionează în comunicat.

„Incendiul a fost stins la orele 17.30. La acest moment se fac evaluări ale echipamentelor pentru a reda în exploatare grupurile oprite, în condiţii de siguranţă. Nu există urmări semnificative şi nu este afectată funcţionarea CHE Porţile de Fier”, a mai comunicat compania energetică.

Potrivit Hidroelectrica, „urmează ca în perioada imediat următoare să se investigheze cauzele care au dus la producerea incendiului şi să fie făcută o evaluare a pagubelor materiale provocate în cursul incidentului”.