Un grup de antreprenori români a înfiinţat un hub dedicat inovării şi colaborării în inteligenţă artificială şi computer vision

Autor: Ioana Nita 16.07.2018

Bogdan Bocşe, managing partner în cadrul companiei locale VisageCloud, împreună cu alţi antreprenori din domeniul „computer vision” şi al inteligenţei artificiale au lansat DeepVISS - un hub românesc şi standard tehnic dedicat inovării şi interoperabilităţii în toate ramurile „computer vision”, la nivel internaţional. Înfiinţarea hub-ului vine într-un moment în care tehnologiile „computer vision”, inteligenţa artificială şi automatizarea schimbă lumea în mod semnificativ şi ireversibil. 

„Ne oferă tuturor mai multă autonomie, mai mult acces la produse, servicii şi informaţie. Dacă acum 15-20 de ani soluţiile de recunoaştere facială erau accesibile doar instituţiilor guvernamentale şi corporaţiilor, în 2018 o astfel de soluţie poate fi dezvoltată de o echipă de câţiva oameni ingenioşi şi pasionaţi”, a precizat Bogdan Bocşe, membru fondator al DeepVISS. El a adăugat că în aceste condiţii este nevoie de o înţelegere, măcăr la nivel elementar, a principiilor şi capabilităţilor din computer vision şi inteligenţă artificială, fiindcă nu mai este rezervată doar persoanelor care lucrează în domenii tehnice.