Robert Şova, preşedintele Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi: Dorim ca profesia de contabil să devină mai apreciată de mediul de afaceri pentru că astăzi greşeala costă foarte mult

Autori: Georgiana Mihalache , Iulian Anghel 16.07.2018

Contabilul trebuie să fie partenerul antreprenorului în contextul în care o greşeală poate să afecteze mult o afacere, iar evoluţia tehnologiei este o provocare la care contabilii trebuie să se adapteze, susţine Robert Şova, preşedintele Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR). El a fost prezent vineri la un eve­niment în care s-a sărbătorit ziua contabilului român.

„Ne dorim ca această profesie să devină mai apreciată de mediul de afaceri pentru că astăzi greşeala costă foarte mult, iar prezenţa unui profesionist contabil nu poate face decât să îl ajute pe antreprenor. Această «pertur­bare» digitală este o provocare nu numai pentru contabili, ci pentru întreaga societate. Expertul contabil va avea însă mult mai mult timp să se concentreze pe servicii care aduc o valoare adăugată managementului firmei, totul este să poţi să te adaptezi“, a spus pentru ZF Robert Şova.

În cadrul CECCAR sunt circa 35.000 de membri, persoane fizice şi societăţi de expertiză contabilă sau de contabilitate, iar Robert Şova a explicat că membrii CECCAR participă la evenimente şi programe de formare profesională şi se supun unui cod etic care le oferă o responsabilitate mai mare faţă de angajator şi de profesie. Mai mul, profesia de contabil a evoluat în ultimii ani, după ce tehnologia a permis ca multe dintre activităţile unui contabil să fie făcute automat.