Lovitură din partea Airbus: Compania încasează 9,2 mld. dolari de la companiile aeriene asiatice pentru achiziţia de aeronave

Autor: Răzvan Botea 16.07.2018

Airbus şi-a crescut substanţial vânzările după cel mai mare show aviatic de anul acesta, anunţând că va încasa 9,2 mld. dolari de la companii aeriene din Asia, companii care caută să-şi mărească flota de aeronave pe fondul cerererii ridicate de zboruri în regiune, scrie Bloomberg.

Compania din Taiwan StarLux Airline este un start-up care a spus că va cumpăra 12 bucăţi din modelul A350-1000 şi cinci din aeronavele mai mici modelul A350-900, într-o tranzacţie de 6 mld. dolari.

Sichuan Airlines va cumpăra 10 aeronave. Avioanele A350-900 au un preţ de 317,4 milioane/bucată, iar valoarea tranzacţiei va fi de 3,2 mld. dolari.

Pe lângă cele două contracte, compania franceză Airbus este în discuţii pentru vânzarea de aeronave în valoare de 32 mld. dolari către AirAsia Group, una dintre cele mai mari companii aeriene asiatice, spun surse din piaţă care au dorit să rămână anonime.

Compania Asia Pacific se aşteaptă ca până în 2036 să aibă mai mult de 3,5 miliarde de pasageri, potrivit estimărilor Asociaţiei Transportului Aerian. Această cifră înseamnă mai mult decât dublul previzunii pentru America de Nord şi Europa împreună.