Donald Trump a strâns aproape 90 de milioane de dolari pentru viitoarea campanie electorală

Autor: Bianca Pavaluca 16.07.2018

Campania pentru realegerea preşedintelui american Donald Trump în funcţie a strâns peste 88 de milioane de dolari în ultimele 18 luni, conform Comisiei Electorale Federale din Statele Unite, relatează BBC.

Suma strânsă până acum îi dă un avantaj considerabil faţă de orice candidat va avea în alegerile din 2020. Donald Trump a depus actele pentru candidatura la alegerile din 2020 la finalul anului 2017.

Campania avea aproximativ 53,5 milioane de dolari la finalul lunii iunie, conform raportului.

Banii au fost strânşi de comitetul de campanie al lui Donald Trump şi alte două grupuri aliate cu Partidul Republican, „Trump Victorie” şi „Trump Redă Măreţia Americii”.

Foştii preşedinţi americani au avut tendinţa de a aştepta până după mijlocul mandatului pentru a-şi anunţa candidatura pentru realegerea în funcţie.

Reprezentanţii de campanie ai lui Trump au declarat că majoritatea donaţiilor au fost de 200 de dolari sau mai puţin, lucru care denotă „susţinerea vastă şi puternică a americanilor de rând” pentru Donald Trump.

„Suntem în extaz având în vedere susţinerea continuă a americanilor care aprobă performanţa lui Donald Trump în funcţia de preşedinte”, a declarat nora preşedintelui american, Lara Trump, consilier pentru compania Donald J Trump Preşedinte.

„Americanii văd că preşedintele Trump munceşte din greu pentru recuperarea slujbelor pierdute în urma acordurilor comerciale proaste şi pentru asigurarea siguranţei comunităţilor prin măsurile împotriva imigraţiei şi construirea zidului la graniţa cu Mexic”, a adăugat aceasta.

Una dintre cele mai mari donaţii a fost făcută de Andrew Beal, un bancher din Texas, care a avut în trecut o dispută cu Trump într-un caz de faliment. Acesta a donat 339.000 de dolari grupului „Trump Victorie”.

În timpul vizitei în Marea Britanie, Trump a reafirmat faptul că va candida pentru un al doilea mandat: „Intenţionez cu siguranţă. Se pare că toată lumea vrea să fac asta”.