A fost semnat contractul pentru construcţia arenei Steaua. Cât costă investiţia şi ce capacitate va avea noul stadion (Galerie FOTO)

Autor: Răzvan Botea 20.07.2018

Compania Naţională de Investiţii a semnat contractul pentru construcţia Stadionului Steaua din Ghencea. Investiţia este de aproximativ 210 mil. lei (45 mil. euro) fără TVA, iar arena va dispune de 30.500 de locuri şi va îndeplini condiţiile impuse de UEFA pentru derularea de competiţii sportive de nivelul UEFA 4, arată site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei publice.

Arena va beneficia de un teren de fotbal, cu o  lungime de 122 m şi o lăţime de 68 m, prevăzut cu gazon natural ranforsat sintetic, spaţii pentru echipe şi oficiali (vestiare pentru sportivi şi arbitri, săli de încălzire indoor, spaţiu de recuperare şi sală de forţă, punct de prim ajutor etc.), spaţii pentru mass-media (boxă, sală de conferinţe, zona de flash interviu etc.), 300 de locuri dedicate persoanelor cu dizabilităţi, spaţii de cazare pentru sportivi (24 de camere), un muzeu al clubului sportiv, spaţii administrative şi spaţii dedicate publicului (magazine, zona food).

Noua arenă va putea găzdui şi competiţii sportive de rugby.

Lucrările vor fi finanţate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii

În urma demarării procedurii de achiziţie publică privind atribuirea contractului prin publicarea anuntului nr. 183812 din 23.03.2018, au fost depuse două oferte din partea a două asocieri ai căror lideri sunt reprezentaţi de societăţile Construcţii Erbaşu S.A. si Porr Construct SRL.

Pentru stadionul Rapid, procedura se află în perioada de evaluare a ofertelor în vederea semnării contractului de proiectare şi execuţie. Pentru Stadionul Dinamo a fost finalizată procedura de achiziţie privind serviciile de proiectare – studiu de prefezabilitate şi studiu de fezabilitate, contract semnat pe 18 iulie 2018, mai arată site-ul MDRAP.