Amazon, noul simbol al sclaviei moderne: În timp ce Jeff Bezos îşi renovează vila cu 25 de băi, angajaţii săi sar peste pauzele de toaletă pentru a-şi respecta termenele limită

Autor: Gabriel Cojan 22.07.2018

Noul vârf de lance în topul celor mai bogaţi oameni din lume, Jeff Bezos, fondatorul şi CEO-ul Amazon se confruntă cu o noua problemă, reputaţia Amazon-ului ca simbol al sclaviei moderne, relatează Business Insider.

Cei de la Amazon.com sunt acuzaţi de condiţiile mizerabile şi salariile mici impuse angajaţilor. Noua casă a lui Jeff Bezos din Washingon DC va avea 25 de băi, în timp ce angajaţii Amazon sar peste pauza de toaletă pentru a-si atinge deadline-urile.

Cele mai grave acuzaţii aduse companiei sunt legate de condiţiile de lucru grele, angajaţi împinşi până la limită, mirosuri provenite din coşurile de gunoi care ar fi folosite de angajaţi în locul toaletelor pentru a reuşi să-şi atingă norma pe ziua respectivă.

Oamenii se tem că îşi pot pierde locul de muncă dacă nu îşi termină treaba la timp.

De cealaltă parte, cei de la Amazon se laudă că numai anul trecut au fost create 130.000 de locuri de muncă şi pun în balanţă salariul şi beneficiile oferite faţă de oferta altor firme de retail.

De Prime Day, cea mai importantă zi din an pentru vânzările Amazon, compania a fost bombardată cu cereri de boicotare, sute de utilizatori de social-media au făcut un apel prin care cereau ca nimeni să nu cumpere de pe site-ul Amazon de Prime Day, eveniment ce a avut loc luni şi marţi.

Odată cu succesul şi locul de necontestat în vârful ierarhiei companiilor de retail, Amazon se confruntă cu o nouă problemă, imaginea negativă.

Amazon deţine în acest moment 47% din piaţa de retail online american şi se preconizează că până la sfţrşitul anului să deţină mai mult de jumătate din zona de e-commerce din SUA.