Atacurile cibernetice capătă o amploare fără precedent: Hackerii sunt responsabili pentru 90% din încercările de login pe site-urile retailerilor

Autor: Alex Ciutacu 20.07.2018

Vânzarea datelor de natură personală este un business din ce în ce mai mare pentru hackeri. Undeva pe dark web, adresa ta de e-mail şi o serie de parole de-ale tale sunt probabil scoase la vânzare, potrivit Quartz.

Hoţii cibernetici cumpără masiv astfel de informaţii în speranţa că vor reuşi să se conecteze cu ele la conturile clienţilor de pe platformele retailerilor online, de unde încearcă să obţinuă ceva valoros precum bani sau mărfuri scumpe.

Retailerii online sunt loviţi cel mai tare de astfel de atacuri, potrivit unui raport realizat de firma de securitate cibernetică Shape Security.

Hackerii utilizează programe pentru a încerca datele furate într-un val de încercări de login. În prezent, peste 90% dintre încercările de login pe site-urile de comerţ online vin dinspre astfel de atacuri. Industria aeriană şi industria de banking sunt sub asalt, peste 60% dintre încercările de login pe site-urile care provin dinspre aceste sectoare fiind cauzate de atacuri cibernetice.

Aceste atacuri au succes doar în 3% din cazuri. Aceste fraude duc la pierderi de 6 miliarde de dolari pe an pentru secorul de comerţ online, în timp ce sectorul de banking pierde aproximativ 1,7 miliarde de dolari pe an din această cauză.

Businessurile hoteliere şi operatorii aerieni pierd, de asemenea, 700 de milioane de dolari adunat din această cauză.