Anunţul surpriză al lui Teodorovici: ANAF se mută în fostul sediu al Antenei 3 până la sfârşitul anului

Autor: Tudor Ionescu 25.07.2018

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat  în cadrul unei emisiuni televizate pe postul naţional de televiziune, că există intenţia de a muta sediul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în fostul sediu al Antenei 3.

"Ne-am gândit că dacă tot e clădirea noastră, să mutăm ANAF acolo şi să stea gratis. Mai sunt clădiri de genul ăsta în Bucuresti. Probabil că vom face la fel cu structurile ANAF de sector. În loc să plătim chirii, putem facem economii de un milion de euro pe lună. Până la final de an mutam intregul ANAF în clădirea turn", a declarat ministrul de Finanţe, la TVR.

„Fostul sediu al Antenelor va fi valorificat până la finalul acestui an, pentru că am de gând să mutăm Fiscul. Sediul este acum al statului", a declarat Teodorovici.

De asemenea, ar putea fi mutată şi o structură locală a unui sector. "Mai este un sediu în Piaţa Victoriei, unde la fel statul a intrat în posesia acestuia, la fel o să mutăm o structură locală a unui sector pentru că nu are sens să plătim chirii nejustificate, se plimbă între sedii cu maşini, combustibili, când tu ca stat ai deja un sediu", a mai adăugat ministrul.

ANAF a notificat, în 19 februarie 2016, firmele cu activităţi în câteva clădiri din Băneasa, unde funcţionau sediile posturilor de televiziune Antena 1 şi Antena 3, că spaţiile trebuie eliberate în cinci zile. Agenţia punea astfel în executare o sentinţa penală din 2013, prin care statul a intrat în posesia imobilelor. Acestea au fost preluate de stat pentru acoperirea prejudiciului în dosarul ICA, în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare.