Iohannis a promulgat decretul prin care Corina Corbu a fost numită şefă la Secţia Contencios a ÎCCJ

Autor: Firuta Flutur 25.07.2018

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de numire a Corinei Corbu în funcţia de preşedinte al Secţiei de contencios administrativ din cadrul ÎCCJ, pe o perioadă de trei ani. Corbu a fost achitată definitiv, în mai, în dosarul judecătoarei Gabriela Bârsan.

Pe 11 iulie, Secţia pentru judecători a CSM a decis să înainteze către preşedintele României propunerea de numire a Corinei Corbu în funcţia de preşedinte al Secţiei de contencios administrativ din cadrul ÎCCJ.

Corina Corbu a fost achitată definitiv, în mai, în dosarul judecătoarei Gabriela Bârsan.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, în luna mai, definitiv, achitarea fostei preşedinte a Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a instanţei supreme, judecătoarea Gabriela Bârsan, şi a altor trei magistraţi de la instanţa supremă, în dosarul privind fapte de corupţie deschis de procurorii DNA.

Instanţa supremă a menţinut, practic, sentinţa dată în primă instanţă, acum doi ani, de achitare a magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Gabriela Bîrsan, Iuliana Puşoiu, Corina Corbu şi Anton Pandrea, care au fost acuzaţi de către procurorii DNA de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, mărturia mincinoasă, spălare de bani, favorizarea făptuitorului sau cumpărare de influenţă.