Cum arată cafeneaua Drive Thru deschisă de 5 to go pe DN1 Bucureşti-Braşov. FOTO

Autor: Alexandra Cepăreanu 25.07.2018

Lanţul de cafenele 5 to go, fondat în urmă cu aproximativ trei ani şi jumătate de antreprenorul Radu Savopol, a deschis primul Drive Thru în sistem de franciză, în zona Nistoreşti, la km 103 pe DN1 Bucureşti-Braşov, se arată într-un comunicat de presă.

„Noua cafenea Drive Thru, lansată în sistem de franciză este situată la km 103 pe DN1 Bucureşti-Braşov, şi reprezintă o oportunitate de relaxare şi deconectare pentru cei care se află în trecere”, a spus Radu Savopol în comunicat.

Astfel, prin deschiderea cafenelei de tip drive thru, 5 to go se aliniează cu alte două branduri mari care operează în acest sistem, şi anume Mc Donald’s şi Starbucks.

Starbucks a deschis prima cafenea Drive Thru din România, în interiorul centrului comercial Militari Shopping la începutul anului, pe 23 ianuarie.

5 to go a anunţat în comunicat că în scurt timp va oferi clienţilor săi şi posibilitatea de a-şi reîncărca maşinile electrice sau hybride în locaţia cafenelei de tip Drive Thru.

„După o scurtă analiză a pieţei şi a zonei am ajuns la concluzia că o staţie de alimentare cu energie electrică pentru maşini este mai mult decât necesară pe DN1 Bucureşti-Braşov. Astfel, am decis să implementăm o staţie de alimentare cu energie electrică în locaţia cafenelei Drive Thru”,  a adăugat fondatorul cafenelei în comunicat.

Planurile de expansiune nu se opresc aici, Radu Savopol spunând într-un interviu pentru ZF că mizează pe afaceri totale de 5 milioane de euro anul acesta şi se aşteaptă să ajungă la 100-110 unităţi pe piaţa locală, dat fiind numărul mare de cereri de franciză.

În primele şase luni ale acestui an, lanţul de cafenele 5 to go a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri de 10,7%, în contextul în care anul trecut business-ul a avut afaceri de 3,8 milioane de euro.

Pe piaţa locală 5 to go are în total 85 de unităţi, incluzând noua locaţie drive thru, dintre care 65 sunt deschise în Bucureşti, iar restul în afara Capitalei, iar 75 dintre ele sunt operate în sistem de franciză.