Uniunea Europeană a lansat, printr-un proiect de 10 miliarde de dolari, patru noi sateliţi de navigaţie Galileo: Sistemul este important nu doar pentru persoane şi companii, dar şi pentru serviciile de urgenţă sau tehnologii noi, precum maşinile autonome

Autori: Tudor Ionescu , Mediafax 25.07.2018

Comisia Europeană a anunţat lansarea a patru noi sateliţi Galileo ce vor face parte din sistemul de navigaţie cu acelaşi nume, şi care este varianta europeană a sistemului de GPS.

Lansarea, efectuată de Agenţia Spaţială Europeană (ASE), a urcat astfel numărul sateliţilor Galileo la 26, deşi doar 24 erau necesari pentru ca sistemul de navigaţie să intre în funcţiune.

"Galileo este diferit de celelalte datorită faptului că oferă acurateţe - până la un metru sau mai puţin, şi asta este important nu doar pentru persoane şi companii, dar şi pentru serviciile de urgenţă sau tehnologii noi, precum maşinile autonome", a precizat Jeremy Wilks, corespondent la Euronews pe ştiinţă şi tehnologie.

Potrivit Euronews, vor mai fi lansaţi încă patru sateliţi Galileo, pentru a oferi o rezervă de şase sateliţi, iar preţul proiectului este de zece miliarde de dolari.