Lovitură pentru Ludovic Orban: Un liberal a depus plângere pe numele preşedintelui PNL şi îi cere daune morale de 200.000 de lei

Autori: Petriana Condrut , Mediafax 26.07.2018

Samoilă Pirău, membru PNL Sector 6, a depus plângere la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, pe numele preşedintelui PNL, Ludovic Orban, pe motiv că acesta i-a adus atingere onoarei şi demnităţii prin atitudinea sa, cerând daune morale de 200.000 de lei.

"În fapt, în calitate de membru al PNL - Filiala sector 6 Bucureşti, am depus la data de 08.08.2017 la sediul central P.N.L., un dosar cu propuneri pentru platforma electorală a PNL. La data de 28.06.2018, s-a depus în Parlamentul României moţiunea de cenzură a PNL care a fost în mod suprinzător respinsă. Verificând moţiunea, am constatat că niciuna dintre propunerile şi soluţiile prezentate de mine şi alţi colegi nu au fost cuprinse în moţiunea de cenzură. Lipsa de credibilitate a conducerii PNL s-a datorat faptului că în afară de critici la adresa Guvernului, nu s-au adus propuneri şi soluţii cu privire la problemele de interes national, economic, social, cultural, de altfel în toate domeniile de activitate.

La data de 29.06.2018 m-am prezentat la sediul central cerând să îmi fie restituit dosarul cu propunerile şi studiile mele care constituie proprietate intelectuală, însă secretara Mădălina Simion, fără a se deranja să-l caute, mi-a spus că nu este de găsit folosind un ton jignitor şi nepoliticos. Dacă moţiunea de cenzură ar fi prezentat măcar o parte din propunerile şi soluţiile oferite şi ar fi fost pregătită corespunzător, dacă ar fi fost fundamentată pe idei şi propuneri concrete, moţiunea ar fi fost votată favorabil în Parlament", se arată în plângerea depusă de liberalul Samoilă Pirău la Judecătoria Sector 1 Bucureşti.

“În moţiunea de cenzură domnul Orban nu avea nimic de zis, rezulta că partidul opoziţiei nu are nimic de zis. Nu mă supăra dacă refuza propunerile mele, dar să spună ceva că nu îi interesează. Asta este disponibilitatea unui partid? Unde este respectul faţă de un membru de partid care propune ceva?”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Samoilă Pirău.

Acesta mai spune că propunerile sale vizau domenii precum economia, sănătatea sau soluţii pentru migraţie. “Proiectul are 15 pagini şi nu l-a citit nimeni. Nu ascultă de nimeni, face ce vrea”, a spus liberalul.

Totodată, plângerea depusă pe numele lui Ludovic Orban arată că liderul PNL a ignorat invitaţiile în Diaspora.

"Menţionez că la 2 august 2017, în calitate de cetăţean româno-canadian, membru PNL Sector 6 Bucureşti.am făcut o invitaţie pârâtului pentru a lua contact cu Diaspora din Statele Unite şi Canada în acest sens făcând demersurile necesare pe lângă organizaţiile Diaspora din cele două ţări. Pârâtul a ignorat invitaţia şi în acest mod mi-a adus o gravă atingere onoarei şi demnităţii mele. Prin întreaga sa comportare, a bagatelizat şi ridiculizat întreaga mea activitate expunându—mă oprobiului membrilor partidului din care fac parte. Mai arăt că toate cheltuielile care se făceau cu deplasarea domnului Orban Ludovic în cele două ţări urmau să fie suportate de mine", se arată în plângere.

Samoilă Pirău îl critică pe Orban şi pentru decizia sa de a depune plângere penală pe numele Vioricăi Dăncilă. “Zice că o dă în judecată pentru trădare. Cum poţi să dai în judecată pentru trădare? E chestiune elementară. Nu poţi să spui că e trădare de patrie, trădarea a făcut-o Pacepa şi comuniştii. E dreptul ei să meargă în vizită, Iohannis a fost de acord cu ea când a numit-o”,a afirmat Pirău.

În sesizarea depusă la Judecătorie se arată că reclamantul Pirau Samoilă îl cheamă în judecată pe pârâtul Ludovic Orban, în calitate de preşedinte PNL pentru a fi obligat la daune morale, în sumă de 200.000 de lei, pentru atingerea adusă onoarei şi demnităţii şi cere obligarea pârâtului la plata cheltuielilor de judecată.

Plângerea a fost înregistrată în data de 20 iulie.