Un antreprenor operează zece restaurante Spartan în sistem de franciză şi mai vrea alte şase până la final de 2018

Autor: Alexandra Cepăreanu 27.07.2018

♦ Remus Cosovanu, care deţine francizele Spartan din Timişoara, Cluj şi Deva, a investit 150.000 de euro în cea de-a şaptea unitate deschisă doar în oraşul de pe Bega.



Remus Cosovanu, unul dintre francizaţii grupului de restaurante de tip fast-food Spartan, deţine zece unităţi sub acest brand în trei oraşe din ţară şi mai vrea alte şase până la finalul anului. Antreprenorul are şapte unităţi deschise în Timişoara, două în Cluj şi una în Deva. Cea mai recentă deschidere a avut loc tot în oraşul de pe Bega, unde a investit 150.000 de euro într-un spaţiu de circa 100 mp. Planurile de viitor vizează atât piaţa locală, cât şi ţări precum Ungaria (Budapesta) şi Austria (Viena şi Linz).

„Vrem să deschidem la Viena, Linz şi Budapesta. Investiţiile vor fi influenţate în special de localizarea şi dimensiunile unităţilor, însă ne aşteptăm ca pentru un restaurant stradal investiţia să ajungă la aproximativ 250.000 de euro, iar pentru o unitate situată în interiorul unui mall, investiţia să fie de circa 176.000 de euro“, spune antre­prenorul. El estimează veniturile medii zilnice în jurul sumei de 4.500 de euro, ceea ce înseamnă peste 1,5 mil. euro anual, potrivit calculelor ZF.