Grupul grec Olympus a investit 20 mil. euro în fabrica din Braşov

Autor: Mădălina Dediu Panaete 27.07.2018

Fabrica de Lapte Braşov, subsidiara locală a grupului grec Olympus şi a treia cea mai mare companie de pe piaţa lactatelor, a investit 20 de milioane de euro în unitatea de producţie de la Braşov şi a lansat astfel un nou brand de iaurt grecesc - Stragghisto.

„Odată cu această nouă linie de producţie ne îmbogăţim portofoliul de produse şi livrăm consumatorilor Stragghisto, realizat conform unei reţete tradiţionale, din inima Greciei“, a declarat Athanasios Giannousis, director comercial Olympus România.

Grupul elen Olympus a intrat pe piaţa din România în 1999, iar anterior deschiderii fabricii din Hălchiu a operat o unitate de producţie în localitatea Baraolt, judeţul Covasna. Fabrica din judeţul Braşov a fost deschisă în 2011 după o investiţie iniţială de 55 de milioane de euro. Însă, ulterior Olympus a continuat investiţiile, ajungând la un total de peste 130 de milioane de euro investiţi pe plan local de la intrarea pe piaţă, conform datelor furnizate de companie.

Fabrica de Lapte Braşov, care mai are în portofoliu bran­duri precum Olympus, Oly şi Familia Braşoveanu, a terminat anul trecut cu o cifră de afaceri de 432 mil. lei (aproape 95 mil. euro), în creştere cu 17% faţă de anul precedent.