Topul celor mai profitabile companii de leasing financiar: UniCredit, Deutsche şi BCR Leasing

Autor: Anelis Baciu 30.07.2018

UniCredit, Deutsche şi BCR Leasing au fost anul trecut cele mai profitabile companii de leasing financiar din piaţa locală, arată datele agregate de ZF de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

De departe, cea mai profitabilă companie de leasing financiar a fost anul trecut UniCredit Leasing, divizia de profil a băncii cu acelaşi nume şi cea mai mare companie din piaţă. UniCredit Leasing a înregistrat un profit record de 105 milioane de lei, în creştere cu 76% faţă de 2016. Câştigul din 2017 este cel mai bun rezultat raportat de UniCredit Leasing în ultimii cinci ani. UniCredit Leasing controlează circa o cincime din piaţa locală de leasing financiar, ceea ce corespunde unui volum de finanţări acordate anul trecut cuprins între 1,8 şi 2 mld. lei, potrivit calculelor ZF.

Pe locul secund în topul profitabilităţii s-a situat anul tre­cut Deutsche Leasing, compania locală a grupului ger­man cu acelaşi nume. Deutsche Leasing a înregistrat ş creş­tere de 30% a profitului anul trecut, până la circa 43 mil. lei.

Locul trei în topul profitabilităţii a revenit BCR Leasing, a treia cea mai mare companie din piaţă după volumul finanţărilor. La fel ca UniCredit Leasing, BCR Leasing a raportat un salt de aproape 80% al câştigului net, acesta cumulând peste 40 milioane de lei.