Tensiuni în Guvern: Arhitectul programului de guvernare al PSD, Darius Vâlcov, le-a reproşat miniştrilor că nu au cheltuit toţi banii de la capitolul ”Investiţii”

Autor: Ionel Dancu 30.07.2018

Consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, le-a reproşat miniştrilor, într-o discuţie informală desfăşurată luni la Guvern, că nu au cheltuit sumele alocate din buget pentru investiţii în proiectele de dezvoltare, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Premierul Viorica Dăncilă i-a convocat pe miniştri, luni dimineaţă, la Guvern, pentru o şedinţă informală pe tema viitoarei rectificări bugetare. Surse guvernamentale au declarat MEDIAFAX că premierul a stat aproximativ 10 minute la întâlnire, după care discuţia a fost condusă de consilierul acesteia, Darius Vâlcov.

Potrivit surselor citate, Vâlcov le-a reproşat ministerelor că nu au demarat sau au demarat cu întârziere procedurile de achiziţii pentru proiectele de dezvoltare, deşi au cerut, înainte de aprobarea bugetului de stat pe 2018, o majorare faţă de sumele primite în 2017.

În replică, miniştrii prezenţi la întâlnire şi secretarii de stat şi directorii care au participat în locul miniştrilor absenţi, i-au transmis lui Vâlcov, la întâlnirea informală, că au aşteptat simplicarea legislaţiei privind achiziţiile publice, demers realizat de Guvern la sfârşitul lunii mai printr-o Ordonanţă de Urgenţă.

Una din propunerile avansate de Vâlcov la întâlnirea informală cu miniştrii a fost ca membrii Executivului să-şi asume, ”inclusiv prin semnătură”, o ţintă privind cheltuirea fondurilor alocate prin bugetul de stat, au mai declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Discuţiile despre prima rectificare bugetară pe anul 2018 vor continua luni seară, la Guvern, au mai precizat sursele citate.