Compania britanică Endava s-a listat pe bursa din New York

Autor: Ioana Nita 31.07.2018

Endava, furnizorul britanic de soluţii software şi servicii IT, prezent şi pe piaţa locală, s-a listat vineri pe bursa din New York, sub simbolul “DAVA”, oferta publică iniţială marcând al 18-lea an de activitate al companiei.

“Astăzi începe o nouă etapă pentru compania noastră. Listarea pe bursă este un pas firesc în evoluţia Endava”, a declarat John Cotterell, CEO-ul Endava.

Compania britanică are două centre în Uniunea Europeană - România şi Bulgaria, trei în alte ţări din Europa - Macedonia, Serbia şi Republica Moldova, precum încă alte patru centre în America Latină - Argentina, Columbia, Uruguay şi Venezuela. De asemenea, Endava are birouri de vânzări în partea de Vest a Europei – Danemarca, Germania, Olanda şi Marea Britanie, precum şi în SUA. În total, compania are peste 4.700 de angajaţi în toate sediile din lume.

Pe plan local, Endava a avut în medie anul trecut 1.861 de angajaţi faţă de 1.812 în 2016. Compania britanică a raportat pentru anul trecut afaceri de 384 milioane lei (84 milioane euro) pe plan local, mai mari cu 23% faţă de 2016, potrivit datelor înregistrate la Ministerul de Finanţe. Profitul net al Endava România a înregistrat însă o scădere pe piaţa locală, acesta reducându-se cu aproape 33% anul trecut, până la 36,6 milioane lei (8 milioane euro).

Endava are în total cinci sedii pe plan local - în Bucureşti, Cluj, Iaşi, Piteşti şi Târgu-Mureş, România fiind cea mai importantă ţară pe zona de livrare de servicii pentru grupul britanic.