Pesta porcină africană a băgat în sperieţi crescătorii de porci. „Fermierii vor tăia porcii înainate de a-i lovi năpasta, iar pe termen mediu nu vom mai avea ce tăia.“

Autor: Roana Rotaru 01.08.2018

Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Pro­ducătorilor de Carne de Porc din Ro­mânia (APCPR) susţine că producţia de carne de porc din România va scădea cu cel puţin 30% până la sfârşitul anului, în con­tex­tul în care fermierii se vor grăbi să-şi sacrifice porci înainte ca virusul pestei porcine africane să le intre în ferme.

„Dacă focarele din gospodăriile popula­ţiei se extind şi ajung în vecinătatea fermelor, acestea vor fi blocate. Fermierii vor trimite cât mai mulţi porci spre abatoare, pentru a-şi reduce riscul de contaminare. Vor tăia porcii înainte de-ai lovi năpasta, iar pe termen mediu nu vom mai avea ce tăia. Cine mai are curajul acum să mai aducă purcei la îngrăşat în ferme?“ a spus preşedintele APCPR.