Profitul Volkswagen creşte cu aproape 7% după ce compania a fost sancţionată cu o amendă de 1,6 miliarde de dolari

Autor: Alex Ciutacu 01.08.2018

Volkswagen a anunţat că profitul companiei a crescut cu 6,8% în al doilea trimestru, în baza unor vânzări record, însă a avertizat că „răspândirea protecţionismului” este o ameninţare la adresa industriei globale de maşini, potrivit New York Times.

Producătorul nemţesc a anunţat astăzi că profitul a crescut la 3,31 miliarde de euro în comparaţie cu 3,1 miliarde în aceeaşi perioadă a anului trecut, în ciuda unei amenzi de 1,6 miliarde de dolari legată de scandalul emisiilor.

Veniturile au crescut cu 3,4% la 61,1 miliarde euro, în timp ce marja de profit operaţional pe vânzări a crescut la 9,1% de la un precedent de 7,7%.

CEO-ul Herbert Diess susţine că producătorul „nu se poate mulţumi cu laudele” din cauza provocărilor care urmează în viitor, provenite dinspre certificări de mediu mai aspre pe vehicule.

Producătorii se confruntă cu dificultăţi la testarea şi aprobarea produselor sub noile standarde europene, care cer testarea maşinii în condiţii reale de condus.

 În septembrie 2015, autorităţile americane au descoperit că Volkswagen utiliza un sistem software care activa controlul emisiilor doar în timpul testelor pe loc, şi îl dezactiva în timpul testelor în condiţii reale.

Compania a plătit peste 25 de miliarde de dolari în amenzi şi înţelegeri, iar pe fondul scandalului Volkswagen a început lupta împotriva nocivităţii motoarelor diesel.