Ungurii sunt puşi pe treabă: MOL a cumpărat un producător de autobuze cu venituri de 1,3 milioane de euro

Autor: Alex Ciutacu 01.08.2018

Compania ungară de petrol şi gaz MOL a anunţat săptămâna această că va achiziţiona o participaţie majoritară în producătorul de autobuze ITK Holding. MOL a transmis că această achiziţie se încadrează în strategia de mobilitate 2030, potrivit Budapest Business Journal.

Una dintre ţintele strategiei, lansate recent, este de a transforma businessul de retail al MOL „într-un furnizor de servicii care poate oferi cele mai dorite servicii celor aflaţi în mişcare”, precum car-sharing, mobilitate flotelor de maşini electrice şi implementarea de soluţii pentru sistemele de transport public ale oraşelor.

MOL a lansat deja un serviciu de car-sharing în capitala Ungariei, numit MOL Limo, şi a înfiinţat MOL Fleet Solutions pentru a gestiona propria flotă de vehicule cât şi flotele partenerilor de business.

ITK operează peste 200 de autobuze în Budapesta şi Debrecen. De asemenea, a dezvoltat un autobuz în parteneriat cu divizia locală a nemţilor de la Daimler.

Gyorgy Kossa, preşedinte şi CEO al ITK spune că tranzacţia prin care MOL achiziţionează această participaţie va susţine creşterea pe viitor.

ITK a înregistrat anul trecut venituri de 1,4 milioane de euro, potrivit datelor publice. Aşa cum a raportat mai devreme, compania a început producţia în serie a autobuzelor Mercedes Benz Reform 500 la fabrica din Debrecen.