Apple s-a apropiat de o evaluare de 1.000 mld. dolari, însă a pierdut al doilea loc pe piaţa de smartphone-uri

Autor: Ioana Nita 02.08.2018

Compania americană Apple s-a apropiat ieri de o evaluare de 1.000 mld. dolari după ce gigantul IT a anunţat previziunile pentru vânzările din ultimul trimestru al anului, relatează Reuters.

În plus, analiştii estimează că din septembrie, când Apple va lansa noile modele iPhone, iniţiind astfel o nouă etapă de creştere sustenabilă.

Gigantul american a vândut 41,3 mil. iPhone-uri în al treilea trimestru al acestui an fiscal, cu jumătate de milion mai puţin decât estimările iniţiale. Cu toate acestea, preţul medie de vânzare a unui iPhone a fost cu 30% mai mare decât previziunile, ajungând astfel la 724 dolari. Valoarea acţiunilor Apple a atins la începutul zilei de miercuri recordul de 199,26 dolari per acţiune, cu 4,7% mai mare decât în ziua anterioară de tranzacţionare.

Astfel, Apple s-a apropiat de nivelul de 206,49 dolari per acţiune care ar fi ridicat evaluarea companiei la un trilion de dolari.

Cu toate acestea, compania americană a pierdut poziţia de al doilea producător de smartphone-uri la nivel mondial în faţa chinezilor de la Huawei.

Potrivit rapoartelor IDC şi Canalys, în al doilea trimestru al acestui an piaţa globală de smartphone-uri s-a redus cu 1,8%, iar Huawei a trecut pe al doilea loc cu 54,2 milioane de smartphone-uri livrate, ceea ce i-a adus o cotă de piaţă de 15,8%.