iQuest, una dintre cele mai mari 20 de firme de soft din România, preluată de nemţii de la Allgeier

Autor: Adrian Seceleanu 15.08.2018

Firma, cu afaceri de peste 30 mil. euro în România în 2017, a fost înfiinţată în urmă cu 20 de ani de antreprenorul român Cornelius Brody, care a plecat în Germania după ce a absolvit electrotehnica la Cluj.



Grupul german de IT Allgeier, cu afaceri de 578 mil. euro anul trecut, a preluat pache­tul majoritar de acţiuni al iQuest, una dintre cele mai mari 20 de companii de software din Ro­mâ­nia după cifra de afaceri din 2017, de 156 mil. lei.

„Grupul iQuest devine parte a grupului inter­naţional de tehnologie Allgeier după sem­narea unui acord definitiv privind achi­ziţia unui pachet de două treimi din acţiunile firmei. iQuest va continua să funcţioneze inde­pendent şi va colabora îndeaproape cu Allgeier pentru a-şi extinde prezenţa în Eu­ropa dar şi pe alte pieţe, precum SUA, în paralel cu extinderea portofoliului său de so­luţii şi de servicii software”, conform anun­ţului transmis pe bursa din Frankfurt de Allgeier.

Românul Cornelius Brody, care a emigrat în Germania după ce a terminat electrotehnica la Cluj-Napoca, a înfiinţat iQuest în 1998, ca un grup format din două companii - una în Frankfurt şi o a doua în Cluj. Ulterior, iQuest, care şi-a păstrat sediul central în Frankfurt în toţi cei 20 de ani, s-a extins şi pe alte pieţe. Cornelius Brody are cetăţenie română şi germană.