De la stagiu de practică la şef al operaţiunilor în mai puţin de şapte ani. Povestea fabuloasă a unei angajate care a reuşit să ajungă printre şefii uneia dintre cele mai mari bănci din lume

Autor: Paul Catargiu 15.08.2018

Morgan Stanley a promovat luna aceasta pe poziţia de şef al operaţiunilor din sud-estul Asiei pe o angajată ce se afla acum şapte ani în stagiul de practică la banca americană, scrie Bloomberg.

Firma americană i-a oferit lui Jannie Tsuei poziţia de şef al operaţiunilor locale ale filialei de investiţii din Asia de sud-est, conform unor informaţii obţinute de Bloomberg. Tsuei şi-a început cariera în New York în anul 2011 ca stagiar al firmei.

Bancherul şi-a început cariera în lumea finanţelor în cadrul echipei de investiţii în domeniul imobiliar din Statele Unite ale Americii a Morgan Stanley, înaintea de a se muta în Singapore în 2015. La începutul anului a început să se ocupe de înţelegerile legate de serviciile de sănătate din zonă ale firmei de investiţii.

„De mult timp s-au dus zilele în care trebuia să munceşti 10-15 ani pentru a primi o promovare serioasă,” a declarat într-un apel telefonic luni, Tsewang Bhotia, director de recrutare al firmei Executive Access Ltd. din Hong Kong. „În momentul de faţă, schimbările se întâmplă mult mai repede, iar în ultimii cinci ani, persoanele din poziţiile de top ale firmelor sunt tot mai tinere.”

Promovările firmei Morgan Stanley vin ca urmare a plecării lui Gordon Parker, şeful departamentului de achiziţii şi fuziuni ai filiaiei din Asia de sud-est a băncii americane. De asemenea, Citigroup Inc. l-a „furat” în luna iunie pe Kelvin Goh, şeful departamentului de investiţii din Asia de sud-est a Morgan Stanley.

Morgan Stanley s-a clasat anul acesta pe locul patru în topul firmelor de fuziuni şi achiziţii din Asia de sud-est, cu trei poziţii mai jos faţă de anul trecut, cand se afla în vârful clasamentului.

Instituţia financiară s-a ocupat de vânzarea unor acţiuni în valoare de 750 de milioane de dolari deţinute de Royal Dutch Shell Plc în mai mulţi furnizori de gaz din Thailanda, vânzare ce s-a finalizat în luna iunie. Morgan Stanley a mai avut un rol şi în sfătuirea băncii vietnameze Techcombank în legătură cu o investiţie din partea Warburg Pincus, o firmă americană de investiţii.