Investitorii simt în portofelul lor războiul dintre Trump şi Erdogan: indicele Dow Jones a scăzut miercuri cu 1% pe fondul tensiunilor de pe pieţele financiare din Turcia

Autor: Dan Grigore Ivan 16.08.2018

Bursa americană a scăzut ieri cu 1% în contextul în care criza din Turcia continuă. Cele mai mari scăderi au fost raportate de sectorul tehnologiei, cu un indice Nasdaq ce s-a depreciat cu 1,49%.

Majoritatea burselor lumii au fost în teritoriul negativ ieri. La nivel mondial, indicele Global Dow a căzut cu 1,3%, în timp ce în Japonia scăderea a fost de 0,68%, una dintre cele mai mici din lume. Bursa de la Londra a afişat prin indicele FTSE 100 o scădere de peste 1,7%, în timp ce în Franţa scăderea a atins chiar şi peste 2%.

Lira turcească a scăzut săptămâna trecută până la minime istorice, iar preşedintele Donald Trump a anunţat că va impune taxe vamale suplimentare dată fiind situaţia.

Preşedintele Erdogan a ameninţat că ţara sa va boicota anumite segmente de produse americane, printre care şi telefoanele mobile produse de Apple.